Historie

Fodboldlinjen startede på Rismølleskolen i 2009 og er siden da vokset eksplosivt.

Fodboldlinjen Randers startede i 2009 på Rismølleskolen i Randers. Initiativtagerne var Hanne Lise Paysen, nuværende indskolingsleder på Hobrovejens Skole, Annika Østergaard, nuværende skoleleder på Ulstrup Skole, og John Witting, leder af Fodboldlinjen Randers. Til opstarten var der tilmeldt 20 spillere - både drenge og piger - fra 7.-9. klasse. Det var et set-up med morgentræning, hvor eleverne mødte til træningen kl. 06.15 om morgenen og sluttede kl. 07.45, hvorefter de gik i skole kl. 08.00.

Siden 2009 er fodboldlinjen vokset eksplosivt, og i skoleåret 2021/22 var der 1100 elever fra 20 skoler, 43 trænere og træning på 20 forskellige anlæg. Derudover er der tilknyttet fire undervisere på en juniorlederuddannelse og en DBU-instruktør på en træneruddannelse.

Fodboldlinjen til udlandet

Fodboldlinjens koncept er blevet oversat til engelsk og sendt til Sverige, Norge, Finland, Island og Polen.

Helsingborg Kommune har haft besøg af fodboldlinjens leder John Witting og koordinator Karsten Madsen, som gav et oplæg for ledere/rektorer og lærere i kommunen. Fodboldlinjen Randers' koncept ligger på læringsplatforme i Helsingborg Kommune, så 69 folkeskoler og 29 gymnasier kan bruge konceptet.

Fodboldlinjen Randers var i oktober 2020 på en konference i Chesterfield i England for at holde oplæg om fodboldlinjen for skolefolk og ledere fra Skotland, Wales, Irland, Nordirland og England.