Info Knallertkøreskole

Er du 15-17 år og vil køre på lille knallert?

NYT for unge mellem 15 og 16 år.

Folketinget har vedtaget at nedsætte alderen for at måtte tage kørekort til lille knallert til 15 år. Loven træder i kraft d. 1. oktober 2016. Først derefter må ungdomsskoler begynde at undervise efter det nye regelsæt. Så unge mellem 14½ og 15½, som henvender sig til ungdomsskoler nu må ikke begynde uddannelsen.

Uddannelsen

Du skal have have et kørekort, hvis du vil køre på lille knallert. For at få kørekortet skal du – hvis du er under 18 år – følge ungdomsskolens undervisning og bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve.

Undervisningen består af 30 lektioner inklusive den teoretiske og den praktiske prøve. Fra du starter på undervisningen, til du har bestået den praktiske prøve, skal der gå minimum 14 dage og maksimum 6 måneder.

Førstehjælpskurset

Du SKAL du have gennemført kurset ”Færdselsrelateret førstehjælpskursus for unge knallertførere” før du kan komme til knallertprøven. Det er et særskilt kursus og ikke en del af knallertundervisningen.

Kurset varer 8 timer (4 timer med basal genoplivning og 4 timer med færdselsrelateret førstehjælp).

Alder

Aldersgrænsen for at få kørekort til lille knallert er 15 år. Du kan tidligst begynde på uddannelsen, når du er 14 år og 9 måneder.

Priser

Det koster 450 kr. at tage knallertkørekortet.

Derudover skal du også betale for førstehjælpskurset. Prisen er 100 kr. i Ungdomsskolen. Der er mødepligt på holdet.

Hvis du dumper til enten teoretisk eller praktisk prøve, koster det 200 kr. at gå til en ny prøve.

Du skal betale, når du tilmelder dig.

Bemærk også

Sanktionerne for at køre ulovligt på knallert er blevet strengere. Du kan både risikere at få knallerten konfiskeret, miste retten til at køre knallert og få udsat muligheden for at køre bil.

Traktorkørekort taget efter den 19. januar 2013 giver ikke længere ret til at køre på lille knallert. Så selvom du får traktorkørekort, skal du også tage et knallertkørekort.

Aldersgrænsen for at køre stor knallert (knallert45) er 18 år.

Holdstart

Du kan tage knallertkørekort 4 steder i kommunen. Nyholmsvej 12 Randers, Assentoft skole, Langå skole, og Grønhøjskolen. Der tilbydes et weekendhold for unge på efterskole. Weekendholdet er på Nyholmsvej 12 Randers.

Undervisningen består af både teori, praktisk knallertkørsel.

Vi har alt det nødvendige udstyr: Gode knallerter, styrthjelme, radioanlæg, dvd-film og bøger.

Du får brev om starttidspunkt.

Fravær

Der er mødepligt til timerne.