Sexambassadører

Hvad er en sexambassadør?

Hvem er Ung til Yngre Sexambassadørerne?

Sexambassadørerne er unge fra hele Randers Kommune mellem 15 og 25 år, som udbreder kendskabet til seksualitet og sex gennem dialog med andre unge. De informerer unge om sex, kærlighed, grænser, prævention, sygdomme m.m.

De unge underviser ud fra fakta og ikke ud fra egne erfaringer.

Sexambassadørerne er organiseret i Randers Ungdomsskole. For at kunne undervise i Ung til Yngre metoden uddannes de unge på forskellige kurser, så de er fagligt og personligt rustet til formidlingsopgaven.

Sexambassadørerne har tilknyttet en kontaktperson, som følger de unge og fungerer som vejleder og sparringspartner for de unge. De unge varetager selve undervisningen uden voksne for at sikre en mere åben dialog.

Hvad er vores mål?

Sexambassadørerne tilbyder undervisning i seksualitet på folkeskoler, efterskoler, ungdomsskoler, klubber eller lignende efter Ung til Yngre-metoden. Målet med UTY er at give de unge en undervisning, der er autentisk, vedkommende og virker troværdig i forhold til de deltagende unge. Sexambassadørerne er især gode sexformidlere og rollemodeller for andre unge, især når undervisningen er faktabaseret.

Ung til Yngre Sexformidlingen kan forgå klassevis (max 30 elever).

Ung til Yngre Sexformidlingen er typisk af 1½ times varighed.

Indholdet kan variere alt efter ønsker og årgang, men inkl. oftest:

• Pubertet
  • Venner og kærester
  • Forældre
  • Den første gang
  • Prævention og kønssygdomme
  • Spilleregler for sikker sex
  • Grænser

Kontakt:
 Sexologisk Counselling Janni Watson
E-mail: janni.watson@randers.dk

Sexambassadørerne har få dagtimer til rådighed!