Smartguide - Har den unge brug for hjælp?

Smartguiden for afdækning og handlemuligheder er udarbejdet med det formål at guide dig gennem situationer, hvor du som medarbejder oplever eller bliver vidne til forhold med unge under 18 år, der kræver at du yder en ekstraordinær indsats.

En vigtig opgave i arbejdet med unge, er at skabe trygge, inkluderende rammer, der anerkender de unges ønsker og behov og samtidig giver mulighed for at danne relationer - ung til ung og voksen til ung - for derigennem at sikre de unges trivsel.

I overgangsperioden fra barndom til voksen - puberteten, udsættes unge for store forandringer og udfordringer. I løbet af puberteten udsættes unge for hormonelle, fysiske, mentale og følelsesmæssige ændringer. Kroppen øger mængden af hormoner der kan føre til humørsvingninger, indelukkethed, pludselige vredesudbrud, ændret adfærd, overreaktioner osv. Dette kan gøre det til en vanskelig periode i de unges liv.

I mange tilfælde er ændret adfærd helt normalt, men du skal være opmærksom på, at adfærden til forveksling ligner den, der ligger til grund for at unge kan have problemer eller udfordringer, der gør at de måske har brug for hjælp og vejledning.

Smartguiden har til formål giver dig indsigt i og værktøjer til dialog, vejledning og handlemuligheder, når du står i situationer, hvor du har brug for at afdække, om den unge "bare er pubertetsramt" eller har brug for professionel hjælp og vejledning.